CrossFit bygger på de funktionella rörelser som våra kroppar är utformade att göra. Vi är en certifierad CrossFit box där alla coacher är utbildade inom metodiken och det är vi mycket stolta över att vara!

För dig som inte har provat på detta tidigare kan du få en tydligare bild av träningsformen nedan. Du är även välkommen att provträna hos oss! Kontakta oss så bokar vi in dig.

Nivåanpassad funktionell träning med fokus på hälsa

Det finns många gym som erbjuder funktionell träning. Tyvärr så missar många grunden i hur utförandet ska ske för att ge bäst effekt på kroppen, vilket orsakar mer skada än nytta. Därför är vi alltid extremt noga med teknik och nivå utifrån respektive individs förutsättningar. Det kan du se exempel på i vårt träningsprogram som alltid är nivåanpassat. 

Basen för att uppnå resultat är även att ha en bra kosthållning. Vi kan även erbjuda individanpassad kostrådgivning via vår huvudcoach Maja som är legitimerad dietist. 

Starkare vardag

Grundrörelserna som du typiskt ser är benböj, lyft över huvud och lyft från mark och inom CrossFit banar vi in dessa rörelser så de alltid sker med rätt teknik, vare sig det är en skivstång eller en flyttkartong du lyfter. 

Variation och intensitet

Det finns mängder av olika sätt att variera dessa grundrörelser och inom CrossFit gör vi det genom att lägga till redskap såsom en skivstång, hantlar eller till exempel en medicinboll. När vi dessutom blandar in gymnastiska moment och hög intensitet så kan man bygga träningspass som är ständigt varierade.

Då bygger vi en mångsidig träning för din kropp som ger styrka, kondition och uthållighet.

Så, hos oss kan du träna vilken nivå du än är på.

Här hittar du mer information från CrossFit

CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource